A bőrtáska mentette meg az egy hónapos budapesti nyaralásomat

Idén összekötöttem a nyaralást a tanulással, és másod évet végzett kolozsvári egyetemistaként eljöttem egy hónapra, nyári egyetemre, Budapestre. Tudtam, hogy nagyon jól fog telni, hiszen lehetőségem volt ismerkedni és új dolgokat tanulni, úgy hogy közben biztosítva volt a szállásom, tömegközlekedési bérletem és napi három étkezés. Mindemellett pedig csak reggel 9-től délután 3-ig kellett órákra járni és az sem olyan, mint a valós egyetem, hiszen nincsen házi sem vizsga. Ez számomra igazi nyaralás. Közben pedig felfedezhettem a várost és rengeteg új élményt szereztem. Csupán egy apróbb incidens emelte rá a nyaralásomra árnyékát, de ő is csak néhány napig takarta a fényt.

Általában, gyerekkoromtól fogva mindig csak egy táskám volt, amit mindenhova használtam. Most is így voltam, viszont már elég ramaty állapotban volt a táskám. Igaz, régóta vágytam már egy bőr oldaltáskára, de azt hittem, hogy ez a régi még ki fogja bírni a nyári egyetemet. Tévedtem. Két nap után feladta a könyvek, füzetek a vizes palack és már turistakellékek cipelését (általában reggel elmentem a bentlakásból és csak este vagy éjjel tértem vissza). Sürgősen szükségem volt egy új táskára, de mégsem akartam elsietni a döntést, hiszen, mint mondtam, egy bőr táskára már régóta kívánkoztam, és azt nem lehet csak úgy hirtelen vásárolni.

Néhány napra kölcsön kértem egy új barátomtól egy hátizsákot, és elkezdtem kutakodni az internet bugyraiban, hogy hol találok jó minőségű bőr oldaltáskát.. Annyira zsúfolt volt a programom, hiszen a nyári egyetem keretén belül is voltak délutáni és esti programok, ráadásul én is több régebbi ismerősömmel is szerveztem találkát magamnak, hogy úgy döntöttem, hogy nem fogok vásárolni menni és órákat elpazarolni az üzletekben sétálgatva. Egy este, amikor már körülbelül három napja kölcsön táskával jártam, több időm volt pihenni és a bentlakásban maradni, úgyhogy elővettem a laptopomat és keresgélés közben rátaláltam a Bagbox webshopra, ahol pontosan olyan táskák voltak, amilyeneket én szerettem volna már régóta magamnak. Természetesen A/4-es méretű táskát kerestem, hiszen a füzeteim és a táskáim egyértelműen ezt követelték meg tőlem. Végül találtam egy csodás, uniszex oldaltáskát, ami barna, pull-up marhabőrből készült. Nagyon tetszett, hogy a koptatása miatt sportos hatást keltet, de mégis egy komoly, bőr táskáról volt szó. Úgy éreztem, hogy ez igazán passzol hozzám, úgyhogy megrendeltem a bentlakás címére és előre kifizettem bankkártyás fizetéssel. Szóltam a portásnak, hogy a napokban csomagom fog érkezni, hogy ő is tudjon róla, és aznap elégedetten feküdtem le.

Hát, ha láttatok volna engem, amikor megérkezett a rendelés. Akkor aztán több, mint elégedett voltam. Annyira készültem már rá és annyira örültem neki! És szerencsére nem kellett csalódnom, amikor megláttam és használni kezdtem. A második hét elejétől végig kísérte az egy hónapomat Budapesten, utána pedig otthon arattam benne nagy sikert, hiszen mindenki le volt nyűgözve tőle és folyton azt kérdezték a csoporttársaim, hogy hol vásároltam. Persze elmondtam nekik, hogy honnan, de kicsit sajnáltam az információt, hiszen szerettem az érzést, hogy valószínűleg Kolozsváron senki másnak nincs olyan bőr oldaltáskája, mint nekem.