Nekem a Balaton a Riviéra

Ebben az évben vettünk új házat, ezért most nem lesz külföldi nyaralás a családdal, kicsit jobban meg kell húzni az övet. De azért elviszem a kis családomat 1 hétre a Balatonra, hisz a magyar tenger az igazi, mint azt mindannyian tudjuk. Úgy döntöttünk, hogy Balatonfüreden veszünk ki egy házat. Amikor az interneten körbenéztünk, akkor találtunk egy kifejezetten arról szóló oldalt, ahol környezetbarát, vagyis napelemes nyaralók közül választhattunk. Nagyon tetszett ez a fajta megmozdulás, ezért azonnal tárcsáztam is.

Amikor felhívtam a tulajt, akkor nagyon kellemes csalódásban volt részem. Azt mondta, hogy nyugodtan menjek le előtte, és megmutatja nekem a nyaralót. Előző hétvégén egyedül le is mentem. Elkezdett nekem mesélni a napelem rendszeréről, mivel ez volt az, amiért végül is az ő nyaralóját választottam. Napelem pályázatok magánszemélyeknek már elérhető egy ideje, így ő is ennek a keretében pályázott a támogatásra, aminek a segítségével, fel tudta szereltetni napelem rendszerrel a nyaralóját. Annyira megtetszett nekem az, ahogyan beszélt ennek az előnyeiről, hogy igazából a találkozás nagy részében csak erről beszéltünk. Miután hazamentem, el is kezdtem számolni, hogy vajon mi mennyi támogatást tudnánk kapni magánszemélyként a napelem rendszerre. Persze ezzel várnunk kell még, mert az új háznak a megvétele nagyon sok pénzünket felemésztette, viszont van egy dolog, ami nagy segítséget nyújt már most, ez pedig nem más, mint a tetőnek az állapota. Ezt eddig is tudtam, hogy bizonyos feltételeknek mindenképp meg kell felelnie a tetőnek, leginkább statikai szempontok azok, amik dominálnak. A mi esetünkben ez rendben van, mert újonnan lett felhúzva a ház, így a tető is teljesen új állapotnak örvend. A tájolása miatt nem aggódom már, mert minden égtáj felé néz a tető, így gyakorlatilag bármelyik oldalára felszerelhetőek a napelemek. Ezekre hosszú garanciát is adnak, pontosan mérhető a kapacitása, ami nyilvánvaló, hogy folyamatosan csökken, de a gyártói garancia is így szól. Mindenképpen be fogok jelentkezni majd a napelempalyazatok.hu-n egy árajánlat kérés miatt, mert egy helyszíni szemlét megérne, hisz én laikus vagyok. Ha mégsem úgy van minden, ahogy azt én gondoltam, akkor legalább lenne időm felkészülni mind anyagilag, mind pedig a házat felkészíteni. Sok információ olvasható már az interneten, de egyik sem tudja helyettesíteni azt, hogy egy szakértő kijön helyszíni felmerésre, és annak a tapasztalatnak az alapján adjon árajánlatot. A családom ebben, teljes mértékben mellettem van.

napelem pályázatok magánszemélyeknek

A nyaraló pedig pazar. Szép a kilátás, közel a part, csak kicsit sokáig voltam el, ezért hívott is már a feleségem, de nem tudtam mit tenni, annyira magával ragadott a napelemes rendszer, hogy csak úgy elrepült az idő.