Nyaralás, hegymászás, tiroli állások

mountains-813413_640Azt hiszen nincs olyan ember, aki ne vágyna arra, hogy mindent maga mögött hagyva elmenjen, és elvonuljon a világ zaja elől egy kicsit pihenni.

Persze mindenkinek más a pihenés.

A lehetőségek

A lehetőségek végtelenek, álmainknak, vágyainknak csak az agyagi keretünk szabhat határt.

Választhatunk a külföldi országok közül, vagy maradhatunk belföldön is. Sokan döntenek az mellett, hogy külföldre mennek, és ilyenkor, amikor meleg van, egy kellemes tengerparton töltenek el néhány napot, vagy hetet.

De az is lehet, hogy nem szeretnénk külföldre menni, és úgy döntünk, hogy itthon töltünk el pár napot egy kellemes hotelben, vagy esetleg egy vendégházban.

Abban is különbözünk, hogy milyen évszakra vágyunk. Van aki szeret a télből a nyárba menni, vagy esetleg fordítva.

A megfelelő úti cél

Fontos, hogy jól válasszuk meg a nyaralásunk helyszínét. Mindent figyelembe kell venni. Bizonyára sokkal könnyebben tudnak mozogni, és alkalmazkodni azok, akik mondjuk csak a párjukkal utaznak, nem pedig családostul. Azért valljuk be, ha már gyerekekkel kell utazni, az bizony nem egyszerű feladat. Ott sokkal több mindenre kell figyelni, és több holmira is szükségünk lehet.

A csomagolás

Ha már tudjuk, hogy mi a célunk, és merre megyünk, fontos a megfelelő ruházat. Azért, ha télből megyünk mondjuk a nyárba, azért lényegesen könnyebb a feladatunk ami a csomagolást illeti. Persze ez akkor is igaz, ha nyárból megyünk nyárba.

Ha külföldre utazunk, és repülővel megyünk, azzal is számolnunk kell, hogy a lehetőség nem véges ami a csomagokat illeti. Megszabott mennyiséget lehet, és persze mindennek ára van. Tehát csak okosan, ami a pakolást illeti.

Persze ha egy család kirándul, mindenre fel kell készülni. Ha a gyerekkel történik valami, több ruha szükséges, szelesebb időben melegebb ruha is kell…

Mit csomagoljunk

Tényleg csak azt vigyük, ami szükséges. Ha anyagi helyzetünk megengedi, úgy is fogunk vásárolni pár ruha darabot, amit aztán fel tudunk majd venni, így felesleges annyi holmit cipelnünk. Mire van még szükségünk, ha nyaralni megyünk?.

Nem is gondolunk bele addig, amíg nem kezdünk el pakolni. A táska pedig igen csak hamar megtelik, így megfelelően kell megválogatnunk azt, hogy mit viszünk magunkkal.

Az általános ruházkodáson felül még szükségünk van tisztálkodó szerekre, lábbelikre, és persze az egyéb dolgoknak is kell helyet hagynunk.

Amit mindenképpen kell vinnünk, az a gyógyszer. Hiszen ha külföldre megyünk, nem tudhatjuk, hogy nem e kapunk el valami betegséget esetleg, vagy pedig hogy hogyan fogja bírni a szervezetünk a külföldi idegen ételeket, italokat. Nem kell egy patikát vinnünk, de általános gyógyszereket mindenképpen. Különböző fájdalom csillapítók, hiszen fájhat a fejünk, migrénesek tudják, hogy milyen, ők el sem indulnak semerre ezek nélkül, vagy mondjuk egy fogfájás is igen csak kellemetlen lehet. vannak országok, ahol a gyógyszerek ára olyan összeg lehet, hogy jóval egyszerűbb, ha viszünk magunkkal inkább mindenből egy kicsit. Egy lázcsillapító sem árt, vagy egy hányásra, esetleg hasmenésre felkészülni.

Mi idén Ausztriát választottuk a párommal egy kis nyaralás céljából. Nálunk az igazi kikapcsolódást a hegyek jelentik, mind a ketten rajongunk a hegymászásért. Idén is beterveztünk pár hegymászást.

Már azon is elgondolkodtunk, hogy lehet a tiroli állások közül kellene egyet keresnünk, mert akkor közelebb lehetnénk, és bejárhatnánk minden környéket, amit szeretnénk. Ti nyaraltatok az idén? Vagy esetleg még csak most fogtok menni?