HP toner nélkül a kikapcsolódás sem lett volna teljes

Sosem értettem meg igazán, miért jelenti egyeseknél a nyaralás kizárólag a hasuk süttetését, pancsolást, finom vacsorákat, és ezen kívül semmit. Persze, ha valakinek ez a kikapcsolódás, a semmittevés pihenteti, akkor lelke rajta, csinálja. Csak nekem ne kelljen vele együtt unatkoznom. Én sokkal inkább vagyok az a városnéző, kulturális program kereső típus, akinek pár óra után elege lesz a strandolásból, és utána más kikapcsolódás után nézne. Ha nem ilyen lennék, akkor azt sem tudtam volna meg soha, hogy a HP toner sokkal olcsóbban is beszerezhető online egy remek üzletből, mint ahonnan eddig vettem.

Pont egy nyaralásra készültem éppen, ami rám is fért rendesen, ugyanis nagyon fáradt és kimerült voltam, amikor végül otthon is beütött a crach. Annyi munkám volt még a távozásom előtt, mert persze ilyenkor nem az van, hogy megoldják nélkülem, hanem dolgozzak előre, hogy még otthonra is jutott belőle. Az utolsó kimutatásommal volt gond, bár itt már tényleg a vakáció utáni munkát végeztem már, és kénytelen voltam otthon kinyomtatni, hogy másnap le tudjam adni. Vagyis nyomtattam volna, ha a nyomtató nem mondja azt, hogy köszöni, akkor ő most inkább nem csinálna semmit. Ugyanis kifogyott benne a toner, márpedig a színes grafikonok nés ábrák nélkül a munkám sem igen ért semmit. Tény, hogy nyugodtan leadhattam a szabadságom után is, de ettől még idegesített a dolog.

Másnap reggel már nem volt időm beugrani egy nyomtatóboltba. ahol van HP toner, de igazából már mindegy is volt, mert pénteki napon már a kutyát sem érdekelte és másnap utaztam, de a kis munkamániás lelkem nem nyugodhatott. Bent, amikor zavartan elkezdtem magyarázni, hogy miért nem adom le, szinte kinevettek, hogy azért három hétre előre ne dolgozzak, értik, hogy lelkiismeretes vagyok, de ebből látszik, hogy rám fér a pihenés. Utólag belátom már, hogy igazuk volt, tényleg túlhajtottam magam, és el kellett, hogy engedjem a dolgot, azután visszatérni rá több, mint egy hét múlva.

Nem mentem messzire, csak a Balatonig, ott viszont gyerekkorom óta nem jártam, szóval nagy élmény volt. A barátnőmmel már nagyon régen nem mozdultunk ki, úgyhogy időszerű volt végre egy kicsit lazítani. Tihanyban volt a szállásunk, szóval nagyon sok látnivaló és környékbeli település volt elérhető közelségben. A magam részéről már az első nap kistrandoltam magam, úgyhogy onnantól kezdve inkább kirándulgattunk. Megnéztük az apátságot, nagyokat sétáltunk az ófaluban, fagyiztunk a visszhangnál, szóval remekül eltöltöttük az időt. Amikor kedvünk szottyant, akkor átruccantunk egy másik közeli településre, és ott is körülnéztünk. Viszont arra nem is számítottam, hogy még itt, a nyaralás alatt is sikerülhet ismerőssel összefutni, de hát nem olyan nagy ország ez, minden előfordulhat.

A falu régi házai között sétálva egyszer csak megpillantottam valakit, aki nagyon ismerősnek tűnt. Pontosabban egymást pillantottuk meg, mivel szinte egy időben kezdtük el méregetni egymást, hogy vajon honnan is vagyunk ismerősek. Azután, mint akikbe villám csapott, egyszer csak rájöttünk, hogy osztálytársak voltunk két évig. Én speciel nagyon örültem a találkozásnak, mivel azóta nem hallottam felőle semmit, mióta egyik évben már nem volt az osztálytársunk, ugyanis a családjával elköltözött máshová. De jóban voltunk, szóval sajnáltam a dolgot annak idején. A lényeg, hogy a szél ismét összefújt minket, és volt is miről beszélgetnünk. Bemutattam a barátnőmnek, ő is engem a feleségének, és leültünk egy közeli kávézóba, hogy átbeszéljük az elmúlt 20 évet. Mindketten felnőttünk, rengeteg minden történt velünk.

Meséltem neki a munkámról, többek között arról is, hogy milyen szívás volt az utolsó nap, és tiszta stresszes voltam, amikor elindultunk. Mondta, hogy igen, vele is megesett már, hogy a toner cserben hagyta a legszükségesebb pillanatban. Kérdezte, hogy én honnan szerzem be, én meg mondtam neki, hogy mikor hová térek be, de bosszant, hogy drágák, és így is komoly eltérés van néha az árak között. Erre javasolta, hogy térjek át én is arra a nyomtatókra szakosodott webshopra, ahonnan ő rendelni szokta az ilyesmit. Én speciel még nem is hallottam róla, ezért nagyon hálás voltam, hogy felhívta rá a figyelmemet. Fel is írtam a webcímet, hogy majd utánanézek. Nem bírtam magammal, és már este a szálláson elkezdtem keresgélni, és az állam leesett. Nem, hogy HP toner, de gyakorlatilag minden volt, ami elképzelhető és nyomtatáshoz van köze. Ilyen hasznos oldalt is rég ajánlottak nekem.

Már a nyaralás utolsó napján visszatértem az oldalra, és leadtam a megrendelésemet, hogy a HP toner időben megérkezzen és minél hamarabb le tudjam adni az elmaradt munkát. Így is jóval magam előtt jártam, és szerettem volna megtartani ezt a jó szokásomat. Azóta már többször felvettem a kapcsolatot a volt osztálytársammal, és nem győzöm elégszer megköszönni neki a segítségét. Nélküle biztos megint jó drágán vettem volna, hogy utána megint idegeskedhessek, amikor kifogy.