Síparadicsomba autóval, csak ha van téli gumi!

Végre már kezdett nagyon közeledni az a bizonyos dátum, amit már majdnem egy éve leszerveztünk. Ez nem volt más, mint a közös családi nyaralás, vagy talán inkább telelés Szlovákiában. Azért telelés, mert bizony egy hatalmas síelést tervezgettünk otthon, melyet még nem volt alkalmunk korábban megvalósítani. De most sikerült. Mindig az volt a baj, hogy lecsúsztunk vagy a jó szállásokról, vagy túl drága volt a sí bérlet, vagy csak szimplán elfogyott arra az időszakra a pénzünk. De most mindenki mindent beleadott és olyan előre lefoglaltunk és kifizettünk mindent, mint az igazi profi utazók.
Mindent tudtunk, hogy bérelni fogjuk-e vagy előtte be kell szerezni, hogy mi az, ami hiányzik egy tökéletes síelős nyaraláshoz, hogy hogyan fogunk kijutni, mindent. A nagyfiunk szerette volna kipróbálni a snowboardot, a kisebbik fiunk tökéletesíteni akarta a technikáját, egy szóval mindenkinek meg volt a maga célja arra az egy hétre, amit el akart érni, vagy meg akart valósítani.
A feleségemmel még azt is megbeszéltük, hogy melyik nap mit eszünk vagy főzünk, hogy mit kell vinnünk és mit vásárolunk meg ott kint, valamint elhatároztuk, hogy úgy szeretnénk most utazni, hogy ne kelljen a pénzt számolgatni. Hogy éljük meg azt az érzést, hogy nem pont annyit viszünk, amennyi szükséges. Volt egy évünk spórolni, hogy ha akarunk kint egy extra kabátot venni, megtehessük. Vagy csak jobb étterembe menni, szóval ilyesmi.

Egy komoly befektetés azonban még hátra volt, amivel bár kalkuláltunk, de még nem valósítottuk meg és teljes mértékben elengedhetetlen ahhoz, hogy az utazás kimenetele sikeres legyen. Ez pedig nem volt más, mint az autóra egy új szett téli gumi. Tudni illik, azért ha az ember ráveszi magát, hogy télen a főszezonban autóval menjen ki Szlovákiába, bizony elengedhetetlen fontosságú a megfelelő felszereltség az autók szempontjából is. Ezért idén úgy döntöttünk, hogy már amúgy is esedékes lecserélni, veszünk egy új szett téli gumit. De ehhez persze kellett egy kis kutató munkát végeznem, mert a jó üzletet fel kell lelni. Rengeteg weboldalt és online boltot végig néztem, mire eljutottam a gumidiszkont.hu/teli-gumi oldalra. Itt voltak a legjobbak a gumi akciók, olyannyira, hogy majdnem az eredetihez képest fél áron tudtam megvásárolni a gumikat. Eleinte kissé szkeptikus voltam, mert ritka az, amikor ráadásul szezonban ilyen akciósak a gumik. Azért sem szoktunk túl gyakran új szett abroncsot vásárolni, mert hírhedten drágák azok. De itt más volt a helyzet. Azért a biztonság kedvéért kutakodtam még egy kicsit, hogy hátha van egy másik hely, vagy az oldalon van valami csapda, de semmi ilyet nem találtam. Nem volt más hátra, mint megrendeli a gumi szettet és várni az értesítésre, hogy mikor mehetek értre. A pláne a dologban az volt, hogy nem kellett még külön gumishoz is elmennem, hanem a kijelölt átvételi pontot fel is tették az autóra.
Amikor minden elkészült, nem volt más hátra, mint bepakolni és neki vágni az utazásnak. Út közben pedig végig teszteltem a gumikat. Nagyon felszabadító és biztonságos érzés volt új gumikon autózni. Szerintem egy sofőr nem gyakran tudja ezt megtapasztalni pont azért, mert drágák a gumiabroncsok, de ez tényleg más volt. Alig vártuk, hogy megérkezzünk, mert az utazásunk már az elejétől tökéletesen indult.