Könnyen indulhatnak a reggelek az új nyaralóban

Tavaly ősszel, potom áron jutottunk hozzá egy kisebb nyaralóhoz a Velencei-tó partján, mivel az előző tulajdonosok külföldön kaptak állást és nagyon gyorsan kellett cselekedniük, ezért inkább olcsón adták. Nagy szerencsénk volt, hogy jókor voltunk jó helyen! Mint később kiderült a szerencsemalac fülét továbbra is a kezünkben tartottuk. Pár hónappal később ugyanis az interneten is belefutottunk egy remek lehetőségbe! Mindjárt ki is fejtem, hogy mi mindennel lettünk okosabbak az elmúlt napokban.

Nagyon régóta vágytunk már egy biztos helyre, ami örökösen lehetővé teszi számunkra akár a rövid kikapcsolódásokat is. Persze szeretjük a nagy nyaralásokat és azután is igyekszünk majd minden évben ellátogatni valahova külföldre, de nagy könnyebbség nekünk most, hogy itt a közelben is van egy hely, ahol a hétvégéket eltölthetjük, ha már elegünk lett a város zajából.

A tavalyi év vége elsősorban tehát arról szólt, hogy az új helyünket lakájosabbá tegyük. Olyanná alakítsuk, amilyennek már évekkel ezelőtt megálmodtuk a nyaralónkat, még akkor, amikor csak tervezhettük. Újrabútoroztuk, és függönyöket vásároltunk, újrafestettük kívülről és belülről. Elültettük a virágokat, amelyek majd tavasszal kinyílhatnak. Nagyon lakájos lett.

Valamiről azonban megfeledkeztünk

Most, hogy megjött a viszonylagos jó idő, tudjuk, hogy ez még nem a nyaralószezon, de szerettük volna megnézni, hogy mi a helyzet a mi kis hétvégi csodaházunkban. Mivel a ház téliesített, a szikrázó napsütés mellett megjelenő hűvös levegővel is fel tudtuk venni a versenyt. Péntek este meg is érkeztünk annak rendje s módja szerint, megágyaztunk és lefeküdtünk aludni. Szerencsére mindenre gondoltunk még tavaly ősszel, és minden eshetőségre felkészültünk. Vagy mégsem? Másnap reggel vettük észre, hogy teljesen elfelejtkeztünk egy kávégép beszerzéséről! Nem is értettük, hogy történhetett ez, de aztán eszünkbe jutott, hogy végig a termoszunkkal jártunk le és egyszer sem volt szükségünk rá, hogy itt helyben főzzünk kávét. Most pótolni szerettük volna a mulasztásunkat, mert sajnos egyikünk reggel sem indulhat kávé nélkül, azonban a környéken inkább csak élelmiszerboltok vannak, ahol kávé ugyan beszerezhető, de kávégép már bajosan. Szerencsére az internetre előfizettünk a házba és a feleségem a laptopját is magával hozta. Azonnal cselekednünk kellett, félő volt ugyanis, hogy hazaérünk az otthonunkba, újra elfeledkezünk erről az égető problémáról. Arra gondoltunk, hogy a nyaralónkba nem fogunk spórolni és egy szuper gépet rendelünk meg. Feleségem, Panni, már régóta vágyott egy kapszulás kávégépre. Találtunk egy weboldalt, aminek a dizájnja nagyon megragadta a feleségem fantáziáját, nekem pedig a dolog elintézésének egyszerűsége tetszett meg. Nem áll tőlem távol, hogy az interneten keresztül vásároljak magamnak, vagy másoknak tárgyakat, vagy foglaljak le utazásokat, de eddig mindig célirányosan a már megszokott boltjaimra kerestem rá és azok termékei között válogattam. Feleségem ennél sokkal felfedezőbb szellemű, így is találhatott rá erre a szuper oldalra. Ezen a felületen több különböző webshop termékei vannak összerostálva egy helyre. Így a mi lehetőségeink is ötször, tízszer nagyobbak, attól függően, hogy milyen terméket szeretnénk megvásárolni.

Na de mire jó még?

Miután kiválasztottuk a kávégépet (és hozzácsaptunk két kiló különböző márkájú kávét, mert arra is találtunk itt lehetőséget) és elintéztük a házhoz szállítást, amit már az adott webshop felületén kellett elintézni, Panni a legnagyobb lelki nyugalommal ment el megsétáltatni a kutyát. Én azonban, mielőtt kiléptem volna az oldalról (mert hát nem azért jöttünk, hogy a neten lógjunk!), felfedeztem egy másik nagyon jó funkcióját ennek a szolgáltatásnak. Panninak ez azért nem tűnt fel, mert nőként sokkal könnyebben intézi el a bevásárlást és az ajándékok beszerzését. Nekem viszont a jövőben nagy szolgálatot tehet majd, hogy kategóriánként kínál fel ajándéklehetőségeket az oldal, tehát előre összeállított gyűjteménylistával is foglalkozik. A nővérem lányainak minden évben kínszenvedés a karácsonyi ajándékok megvétele, de úgy látom, hogy a kínálat még az aktuális trendekhez is igazodik, így ezentúl gyerekjáték lesz a bevásárlás.

Úgy gondolom, több szempontból is sikeresnek mondható a múlt hétvégénk. Csütörtökön pedig a squash klubban beszélek erről az oldalról a fiúknak is, adják tovább, mert őszintén: sokkal jobb játszani, mint azt hallgatni, hogy kinek hova kell menni még vásárolni és mennyi időt töltött a neten, hogy megtalálja a megfelelő ajándékot.