Nyaralás után, irány a nyelviskola Budapesten

alhambra-872608_640Ez a nyár igen csak mozgalmas volt. Minden felé jártunk, mégis az egyik legmeghatározóbb élményem a spanyolországi nyaralás volt. Gyönyörű helyen jártunk, a tenger mesés…

A kezdetek

Sanyival 3 éve vagyunk egy pár. Eddig nem igazán futotta arra, hogy komolyabb nyaralásokat tervezzünk, hiszen lakást vásároltunk, fel szerettük volna újítani, és ez minden pénzünket elvitte. Most igen szerencsésnek mondhatjuk magunkat mert Sanyit a munkahelyén előléptették, és persze ez azzal is jár, hogy megemelték a fizetését. Igen csak jókor jött, mert így már lehetett tervezni.

A lakásra most nem szerettünk volna költeni, hiszen ami olyan volt, mindent megcsináltunk, inkább utazni vágytunk.

A tervek

A nyár egy részében dolgoztunk mind a ketten. Ha időnk engedte, hétvégenként mentünk kirándulni, de nem messze, és persze nem hosszú időre.

A fő nyaralásra tartogattuk a még összegyűjtött pénzünket, hiszen Spanyolországba mentünk 10 napra.

Augusztus elejére volt lefoglalva a szállásunk, repülővel, mindennel. Persze nem kis pénzbe került, bevallom őszintén, de még soha nem voltunk együtt nyaralni, és azt gondoltuk, hogy egyszer mi is megengedhetjük magunknak. Meg persze az ember addig tud utazni könnyen, amíg nincs úgy család, gyerekek…

A repülés

Mivel még soha nem repültem, így nagyon izgultam miatta. Persze Sanyi próbált nyugtatni, de már mikor reptéren várakoztunk, akkor mondta, hogy nyugi, mert rám van írva, hogy mennyire stresszelek. Na azt már nem is elemzem, amikor a repülőbe beszálltunk. Hatalmas volt, teli ülésekkel, és meg voltam róla győződve, hogy nálunk fog lezuhanni a repülő. A felszállás még elfogadható volt, de az emelkedés…hát ott liftezett a gyomrom rendesen.

Miután eléggé féltem, így nem akartam az ablak mellé ülni, inkább hagytam, hogy Sanyi menjen oda. Miután már fel lehetett kelni, mosdóba menni, mondta, hogy cseréljünk helyet, nézelődjek. Utólag visszagondolva örülök neki, hogy rábeszélt, hiszen mesés élmény volt. A felhők, mintha valami vattacukrokban, vagy habokban úszkálnánk, na és odalent minden olyan apró volt, a kék tenger…hát nem kellett győzködni, hogy az ablak mellett maradjak.

A nyaralás további részei

Leszállás után már nem volt semmi gond. Igaz kicsit hosszú volt a reptéri várakozás, repülés, majd megint várakozás, csomag keresés. Na ez volt a másik, ami miatt aggódtam. Mi lesz, ha elveszik a csomagom? Hiszen annyiszor hallani. Itt maradok egy szál ruha nélkül. Még belegondolni is rossz volt, így nagyon vártam, hogy megpillantsam a bőröndömet. Persze ezt is túlreagáltam, még mondta is a párom, mert megvolt mind a kettőnké.

Végül a hotelhez érve első amire vágytam, az egy zuhany volt, és hogy átöltözhessek. A szobáig nem is igazán nézelődtem, inkább megbeszéltük, hogy majd tusolás után, csak a kis válltáskával, kényelmesen.

Zuhanyzás, berendezkedés, szusszantunk, majd elindultunk felfedezni a környéket. Messze nem szerettünk volna menni, hiszen kicsit fárasztó nap is volt, és már késő délután is volt, de azért arra volt idő, hogy a környéket megnézzük.

A nyaralás alatt mindent megéltünk. Ettünk különleges ételeket, rengeteg tengeri herkentyűt, voltunk hajókázni, kirándulni, városokat nézni, még autót is béreltünk egyik nap. Még hajnali halpiacon is voltunk, ami igaz elég bűzös volt, de pompás volt látni a reggeli fogásokat, megérte.

Hazatérve, úgy döntöttöttem, hogy megtanulok spanyolul. Ha nem is sokat, de egy kevés alap ismeretem legyen. Ez a nyelviskola Budapesten indít spanyol nyelvű tanfolyamot. Azt hiszem, beleszerettem Spanyolországba.