Nyaralásra betárazva castrol motorolajjal

A családom és a barátaim körében is úgy ismernek engem, mint aki mindig minden lehetséges szituációra felkészül. Én mindig mindenre gondolok, semmit nem szeretek a véletlenre bízni. Tavaly nyáron elmentem motorozni, felavatva az új motoros hátizsákomat. Kettő napra mentem és csak egyedül ezúttal. Úgy gondoltam elmegyek vidékre, kiszakadok a város zajából, relaxálok kicsit. Találtam is egy kis faházat, amit ki is béreltem két napra. Már menet közben rosszalkodott a motorom, nem volt az igazi, furcsa volt. Hétfő délután indultam és mire odaértem, késő délutánra, nem indult be a motorom, éppen hogy elvitt odáig. Leraktam a cuccaim a faházban, találkoztam a tulajjal és meséltem neki, hogy nem indul a motorom, eléggé kétségbe voltam esve, hogy most mégis mit csináljak itt, az Isten háta mögött. Mondta, hogy a fia motorokat szerel, nézessük meg vele. Kicsit aggódtam, nagyon féltem, hogy a fia valóban ért-e a motorokhoz, mert az enyém elég drága volt, és nem szerettem volna, hogy egy tipikus Mekk Elek babráljon a motoromon. Amikor a tulaj, Áron fia megjött, akit egyébként Jánosnak hívnak, teljesen szimpatikus volt. Elég hamar elillant ez a Mekk Elek félelmem, tök jó fej és hozzáértő srác volt. Megnézte a motort és betoltuk a műhelyébe. Mondta, hogy annyi az egész, hogy kéne bele új olaj, és ezt ő meg is tudja csinálni, viszont castrol motorolajra lenne szükség, ami neki nincs, de tudja, honnan lehet rendelni.

János elmesélte, hogy van egy olajwebshop.hu nevű oldal, ahonnan mindig rendel és nekem is bátran ajánlja őket, mert gyorsak, korrektek és megbízhatóak. Kérdezte tőlem Jani, hogy meddig leszek itt, és mondtam, hogy 3 nap múlva mindenképpen mennem kell már dolgozni, haza kell jutnom, ráadásul a motorommal. Rendeltünk gyorsan az olajwebshop.hu-ról castrol motorolajat, olyat, ami az én motoromhoz kell. Másnap meg is jött, és azonnal neki is tudott állni a „vérátömlesztésnek”.

castrol motorolajMásnap reggel kezdte el a munkálatokat, természetesen én tűkön ültem és már ott is voltam reggel 8-ra a műhelyében, de rendes volt, mondta, hogy menjek át nyugodtan, nem zavarom majd őt. Én így is tettem és elkezdtünk beszélgetni a motorozásról és a motorolajokról. Jani mindig is szeretett bütykölni és a motorozás különösen mozgatta a fantáziáját.

A castrol motorolajokról is rengeteget beszéltünk, hisz tudtam én, hogy ez egy prémium márka, mégse ezt használtam, pedig mindig mindenből a legjobbat igyekszem megvenni, de ezúttal nem sikerült. Szerintem ezután az eset után csak és kizárólag castrol motorolajjal kényeztetem az én drága motoromat, mert ezt még egyszer nem szeretném átélni. Persze miután Jani megszerelte, kipróbáltuk, és tökéletesen ment, így már nyugodtan tudtam ledönteni a fejem este az ágyban és nem rontotta el a pihenésemet sem az a kis incidens, sőt. Janival bejártuk a környéket és úgymond kisebb idegenvezetésben részesített, nagyon rendes volt tőle, és örülök, hogy megismerhettem őket. Szerintem visszamegyek idén is, mert most, hogy írom ezt a cikket, az van az eszemben, hogy milyen jó is lenne újra találkozni velük, hisz egy életre szóló élménnyel gazdagodtam, ami hála az égnek, jól sült el és nem kaptam agyvérzést a motorom állapota miatt sem!