Fő a biztonság

Gyerekként mindig nagyon élveztem a családi nyaralásokat. Az összes nyarat a Balaton mellett töltöttük. A nagybátyámnak van egy nyaralója, ahol mindig szívesen látja az egész családot. Ez egy olyan hely, ahol sosem rossz a hangulat és mindig nagy élet van. Az egyik legszebb gyerekkori emlékeim az itt töltött nyarak. A testvéreimmel és az unokatestvéreimmel rengeteget játszottunk együtt. A strand közel volt, biciklivel vagy akár sétálva is elérhető távolságra. Minden napunkat a víz mellett töltöttük. Talán innen ered az azóta is tartó végtelen szeretetem a víz irányába. Nagybátyámmal vitorlázni is gyakran elmentünk, és a hajóról ugráltunk a Balatonba. Gyakran utaztunk el vonattal közeli városokba, például Keszthelyre, megnézni a kastélyt. Jártunk a közeli lovardába, ahol sok új barátot szereztünk. Én és a testvéreim is itt tanultunk meg lovagolni, és egy életre megszerettük ezt a sportot. Esténként a naplementét néztük a partról. Néha-néha beültünk a strandon lévő büfék egyikébe. Például a születésnapomon. A születésnapom mindig arra az időszakra esett, amikor a Balatonnál voltunk. Nagyon szerettem, hogy egy ilyen gyönyörű helyen ünnepelhettem a családom körében. Annyira meghatározó élmények voltak számomra ezek a nyarak, hogy elhatároztam, ha saját gyerekeim lesznek, nem fogom megszakítani ezt a hagyományt: én is el fogom őket vinni minden nyáron a családi nyaralóba. Szerencsére ezt valóra is tudtam váltani. Sőt, külön boldogság a számomra, hogy testvéreim és unokatestvéreim is hasonlóan gondolkoztak. Így manapság a nyaralóban még nagyobb az élet, mint korábban. Nagyon remélem, hogy az én gyerekeim számára is olyan csodálatos emlékeket biztosíthatok, mint amilyenek az enyémek voltak: és amilyenek most is, mivel még mindig ugyanolyan izgalommal készülök ezekre az utazásokra, mint kiskoromban. Az egyetlen különbség az, hogy most már nem csupán a ruháimat és kedvenc játékaimat kell bepakolnom, hanem ennél jóval több dologra kell figyelnem. Többek között ilyen az autó. Mielőtt elindulunk a nyaralásra, mindig elviszem az autót ellenőrzésre a Méta Autószervizbe.

Erre az autószervizre még pár évvel ezelőtt találtunk rá, amikor váratlanul elromlott a kuplung. Természetesen mikor máskor, mint éppen a nyaralás előtt. Kicsit kétségbe voltam esve, mert hirtelen kellett egy szerelő és nem tudtam, hova fordulhatnék. A Méta Autószervizre az interneten találtam rá. Nagyon szimpatikusnak tűnt a honlapja, ezért úgy gondoltam, megér egy próbát. És milyen jól tettem: azóta is ebbe a szervizbe járunk.

A szerelőműhely egyik legfontosabb előnye az, hogy márkafüggetlen. Így akkor sem kell aggódnunk, ha autónk régebbi vagy ritkább típusú. Én a magam részéről igencsak vizuális beállítottságú ember vagyok, ezért ami elsőként felkeltette a figyelmemet, az a weboldal igényes tervezése volt. Mindent képekkel illusztráltak és a felület nem volt sem túl zsúfolt, sem túl üres. Megfelelően rendezték el az ikonokat és a címeket, a szövegek pedig érthetően voltak megfogalmazva. Olyan emberek is könnyen megérthetik, akik nem értenek az autókhoz. Amennyiben részletesebben érdekelne minket a téma, vagy szeretnénk tudásunkat fejleszteni, a honlaphoz egy blog is tartozik. Itt számos cikket olvashatunk el különböző szerelési folyamatokról vagy alkatrészek működéséről. Többek között a kuplung hibáiról és cseréjéről szóló cikkeket is találhatunk. A kuplung egy nagyon fontos, alapvető alkatrésze minden autónak. A blogon elhelyezett írások egyike a megcsúszó kuplungra utaló figyelmeztető jeleket mutatja be. A cikket annak elmagyarázásával kezdik, hogy mi is pontosan a kuplung és hogyan működik. Később részletesen ismertetik a kuplunghibákra figyelmeztető problémákat. Például, ha autónk nehezen indul el, vagy megy fel emelkedőn, az a kuplung problémáját jelezheti. Ahogy az is, ha nehezen megy a sebességváltás, a kuplung lenyomásakor furcsa hangokat hallunk, esetleg túl könnyű vagy éppen túl nehéz lenyomni a kuplung pedált.

Ha úgy sejtjük, baj van a kuplunggal, nem kell messzire mennünk: ugyanis a szolgáltatások között a kuplung csere és javítás is megtalálható. Emellett még számos probléma esetében a segítségünkre lehetnek. Elérhető autó átvizsgálás, állapotfelmérés, hibakód kiolvasás, autó villamosság szerviz, klíma javítás, töltés, tisztítás, fék és fényszóró javítás, futómű beállítás és szerviz, lengéscsillapító és kipufogó javítás, olajcsere, gumicsere és gumiszerviz. Amennyiben valamelyikkel kapcsolatban többet szeretnénk megtudni, a képek és címek alatt elhelyezett kék színű “Ez érdekel!” gombra kell kattintanunk. A honlapról azt is megtudhatjuk, hogy a Méta Autószerviz a kezdetekkor elsősorban gumicserével foglalkozott, csak később bővítették szolgáltatásaikat.

Az ügyfelek elégedettsége nagyon fontos a számukra. Ezt a célt szolgálja az online időpont foglaló rendszerük is. Ennek segítségével elkerülhető a felesleges sorbanállás és vég nélküli telefonálgatás. Sokat segít ez a rendszer például a gumicsere szezonokban. A gumicsere egy olyan szerelési folyamat, amelyen minden autónak át kell esnie ősszel és tavasszal. Mivel egy időhöz és évszakhoz kötött szolgáltatásról van szó, könnyen kialakulhat sorbanállás és felesleges idegeskedés. Az elektronikus időpont foglaló rendszer ennek elkerülésében nagyon sokat számít. Illetve abban az esetben szintén hasznos, ha nem érünk rá munkaidőben telefonálni, vagy a vonal túlterheltsége miatt nem sikerül elérnünk a szervizt.

Az online időpontfoglalás mellett természetesen van lehetőség “hagyományos” módon is kapcsolatba lépni a szervizzel. A “Kapcsolat” feliratra kattintva megtekinthetjük az email címüket és a telefonszámukat. Ezek mellett a cég adószáma és pontos címe is megtalálható itt. Még egy térképet is csatoltak hozzá, hogy térben is könnyebben elhelyezzük, és egyszerűbben megtaláljuk a címet.

A weboldalon galériát is elhelyeztek. Ezt nagyon lényeges lépésnek tartom, mivel nagyon sok embernek számít, hogy egy-egy webes felületen találhatók-e képek. Nekem is gyakran támad olyan érzésem, hogy ha valamiről (legyen az szolgáltatás, helyszín, vagy termék) nem töltöttek fel képet a hirdetés mellé, akkor az valószínűleg nem jó minőségű. Legyen egy cég bármilyen profi, ha a honlapja nincs jól megszerkesztve, az interneten történő megjelenése nem megfelelő minőségű, akkor nem fog bizalmat kelteni az esetleges vásárlókban vagy ügyfelekben. A Méta Autószerviz honlapjának kialakítása közben szerencsére nem estek ilyen hibába. Amellett, hogy az egész felület igényes és szépen megtervezett, a galériára is gondoltak. Jó minőségű fényképeket használtak, ami még pluszban feldobja a látványt. Itt bárki megtekintheti, hogyan zajlik a javítás a műhelyben, és milyen környezet várja az ide érkező autókat és gazdájukat.

Végül, de nem utolsósorban az árakról is tájékozódhatunk. Kategóriák szerint vannak elrendezve, és minden árat korrekt módon tüntettek fel. Kellő részletességgel megtalálhatunk minden szükséges információt ezzel kapcsolatosan, ha az “Árak” fülre kattintunk.

Mi kifejezetten megszerettük ezt az autószervizt. Mindig ide foglalunk időpontot, mielőtt nyaralni indulnánk. Az online rendszert szoktuk használni, mert egyszerű és gyors megoldás. Az autó rendszeres ellenőrzése nagyon fontos, hiszen az egész család biztonsága és épsége múlhat ezen. Hosszabb utazások előtt pedig különösen igaz a mondás: fő a biztonság!