Mire hazaértünk a nyaralásból, otthon új klíma várt minket

Elromlott a klíma a lakásunkban, pont, mielőtt elindultunk volna a 3 hetes spanyolországi nyaralásra. A lehető legrosszabbkor jött ez, mert Pesten akkor pont nagyon-nagyon meleg volt, csak úgy hömpölygött a forróság az utcánkon és ha nincs klíma, ezt a lakás is megszenvedni, főként a növényeink, amik közül sok a hűvös lakás klímáját bírja csak. Ezt a problémát minél hamarabb el kellett intéznem, de mivel másnap reggel indult a gépünk, édesanyámat kértem meg, hogy mindig legyen ott, amikor szólok neki, hogy mennek a szerelők, de én fogok mindent elintézni, neki csak felügyelnie kell a munkát és beengedni a munkásokat a lakásba.

El is indultunk másnap reggel, de a reptérre vezető úton a taxiból hívtam is a légkondi szerelőnket, hogy legyen szíves nézze meg, mi a probléma a géppel. Ő aznap délután ki is fáradt a lakásunkba, anyukám engedte be, de azt állapította meg, hogy a gép javíthatatlan és cserélni kell. “Hát ez remek.” – mondtam anyának a telefonba, miután ezt közölte velem. “Mást nem mondott a csávó?” – kérdeztem. “Csak annyit, hogy ha nem akarod, hogy felforrjon a lakás, cseréltesd ki mihamarabb.” – válaszolta anyukám. Hát igen, tudtam, hogy ezt kell tennem, de több ezer kilométerre a lakástól mégis hogy intézzek el egy ilyen fontos feladatot?

Ideges is voltam, hogy a nyaralás alatt ilyeneket kell nekem intéznem. Persze anyukám sokat segít, de ilyenekhez azért nem ért. Szilárd, a férjem aztán egyik este “megunta a nyavalygásom”, és nekiállt keresni egy olyan céget, akikkel jól lehet kommunikálni online, vagy telefonon is és nem kell befáradni a szervizbe személyesen. Hát mit ne mondjak, nem könnyű ilyen céget találni ma Magyarországon. Szilárdnak azért én is besegítettem és kicsivel később már ketten kerestünk megbízható klímás céget. Végül én találtam egyet, ami igazán megtetszett.

A klimapolar.hu oldalon mindenféle különleges klímát találtam. De ami a legjobban tetszett, az egy számomra eddig ismeretlen márkájú, úgynevezett Polar klíma. Modernül is nézett ki, pont illene a szobába, a régi ócskaság helyére. Mono split fajtájúra volt szükségünk, oldalfalira, ilyet találtam is az oldalon. Megtaláltam az e-mail címüket és felvettem velük a kapcsolatot, érdeklődtem, ki tudnának-e menni a lakásra minél hamarabb, és megnézzék, ki lehet-e egyáltalán cserélni a régi klímát erre az új Polar-ra. Miután elküldtem az e-mailt – ez reggel volt – lementünk a strandra Szilárddal, ebédeltünk is dél körül, délután pedig a belvárosban sétálgattunk. Csak uzsonnaidőben értünk haza és mikor felnyitottam a laptopot, akkor láttam, hogy már meg is kaptam a választ. Mivel az e-mailbe én beleírtam az elérhetőségeinket és hogy sürgős is lenne megoldani minél hamarabb ezt a problémát, azt írták, hogy aznaphoz 3 munkanapra ki tudnak menni felmérni a lakást és megnézni, hogy az a fajta klíma, amit én szeretnék, beszerelhető-e. Ennek nagyon megörültem, vissza is írtam, hogy nekünk megfelel az időpont és az édesanyám lesz majd otthon, ő fog ott intézkedni. Azonnal szóltam is anyának, hogy aznap délelőtt ne menjen sehova, hanem várja meg a szakembereket.

Mikor eljött a nap, anya írt egy SMS-t, mikor megérkeztek a klimapolar.hu munkatársai. Aztán fel is hívott, mikor végeztek a gyors felméréssel, hogy szerencsére megoldható a régi klíma leszerelése és annak helyére az a fajta betelepítése, amit mi kinéztünk magunknak Szilárddal. Hatalmas kő esett le a szívemről. “Nem fogunk megfőni a nyáron.” – sóhajtottam bele a telefonba megelégedetten. Anyukám még azt is mondta, hogy a régi klímát is ők fogják leszerelni, mikor jönnek az újjal, szóval valószínűleg nem lesz egy könnyű, fél napos meló. Mondjuk ezzel számoltam is, de az eddigi tapasztalataim alapján a céggel nem gondoltam, hogy hetekig elhúzzák a dolgot.

A neten meg is rendeltem ezek után álmaink Polar klímáját. Ez a megrendelés iszonyat gyorsan ment, pár kattintás volt az egész. A kosárba tettem a klímát, amiről részletes leírást is olvashattam, mindent megtudunk róla, amit csak kell, majd az adataim kitöltése után az online átutalással fizettem. A termék árában a beszerelés ára már benne volt, így anyukámnak nem kellett külön készpénzzel szerencsétlenkednie a beszereléskor.

Szóltak is, mikor mennek ki a lakásra, így anya is fel tudott készülni az érkezésükre. Mivel gondoltuk, bizonyára nagy porral fog járni a szerelés, megkértem anyát, pakoljon ki lehetőleg minden olyat a szobából, amit ki lehet, a többi bútort pedig takarja le fóliával a biztonság kedvéért. Ezt meg is tette és mikor kimentek a munkások, már elpakolva vártak őket a helyiség. Nekiálltak hamar a munkának, a régi ócskavasat eltávolították és hamar felkerült a helyére az új. Másnap is visszamentek még a kábelezést intézni, a külső egységet is lecserélték, az volt csak kicsit macerás, de anya elmondása szerint pár óra alatt azzal is végeztek. Lényegében két nap alatt lecserélték a klímánkat az újra.

A munka végeztével anyának odaadták a garanciapapírokat és elmondták neki, hogy a garanciális szerelést is a klimapolar.hu szakemberei végzik, szóval nem kell külön más klímaszerelőket keresgélni, ők mindig rendelkezésre fognak állni. Rég volt ilyen jó dolgunk egy céggel, akik ennyire megbízhatóak és lelkiismeretesen dolgoznak. Anya is el volt ájulva tőlük, még azt is kijelentette, lehet ő is szereltet fel magának klímát a házba. Eddig azért nem szeretett volna, mert nem akart nagy felfordulást. Hát ajánlottam is neki, hogy a klimapolar.hu-t mindenképp érdemes megbízni ezzel a feladattal, de ő is látta a saját szemével, milyen alaposan és ügyesen dolgoznak. Az áraik is nagyon csábítóak, más oldalakon szinte mindenhol drágább termékekkel találkoztam, ami meg esetleg olcsóbb volt, ott maga a termék volt gagyi. A Polar klímáról tök jókat olvastam a neten és a megbízhatóságára, működésére sem panaszkodott senki. Úgy érzem, a legjobb döntés volt ezt a fajtát választani.

Mikor letelt a 3 hét a nyaralásból, hazamentünk Pestre. Belépve a lakásba kellemes hűvös fogadott minket. Sokkal jobb volt a levegő, mint az előző klímával. Anya fogadott minket az előszobában sütivel és öleléssel. Rögtön megnéztem az új klímát, ami tökéletesen mutatott a nappalinkban. Nagyon tetszett, amit látok, a klimapolar.hu kitett magáért, jó volt, hogy nem kellett személyesen intézni semmit, hanem telefonon és online elérhetőek voltak, így külföldről is meg tudtuk oldani ezt a problémát.