Nyaralás, laptop, és túlmelegedés

A nyár az az időszak, amikor végre a humanoidok nagyobb probléma, és rengeteg ruha nélkül kint tudnak tartózkodni a szabadban. Persze ha nagy a hőség, akkor azért elkél a naptej és az árnyék, na meg a sok folyadék, de ezeken kívül sokkal élhetőbb és kényelmesebb évszakról van szó, mint a tél esetében. Nem véletlen, hogy nyaralni szoktunk, nem pedig telelni.

A nyaralásnak számtalan típusa létezik, ám kétség kívül az a legkellemesebb formája, amikor szabadon, heteken át ki tudunk kerülni a mindennapi körforgásból, és egy másik tájon, akár kontinensen kipihenhetjük az általános tevékenységek következtében létrejövő kisebb elmebajt. Itt a stresszt, ingerlékenységet, és alig múló fáradtságot értem. Ez senkinek nem jó. De tényleg, ezzel biztosan te is egyetértesz. Szóval a nyaraláskor végre kicsit fel tudunk oldódni. Ám a körülöttünk lévő, rendszeresen használt elektronikai eszközök olykor megsínylik ezt a kellemes meleget.

Van, hogy a telefonok aksija sokkal hamarabb lemerül a meleg miatt, és van, hogy a laptopod ventillátorja úgy süvít, mintha fel akarna szállni, meg akarna szökni a nyár elől, a laptopodon mindeközben pedig lassan tojást lehetne sütni, úgy felmelegszik. Mit lehet ilyenkor tenni? Egy Asus laptop esetében érdemes egy Asus szakszervizhez fordulni, mert számos oka lehet ennek a kellemetlenségnek.

Nézd csak itt egy olyan oldal, ami nagyon jól ecseteli a különböző problémákat, köztük a ventilátor süvítést is.

A probléma elsődleges forrása az lehet, hogy a sok por és kosz általános gyűléshelynek használja a laptopod belsejét, és olyan jól érzik magukat ott, hogy nem hajlandóak kijönni. Emiatt a gyűlés miatt a sok hőt, amit a laptopod termel, nem tud kijönni a ventilátor segítségével sem, ezért a hőmérséklet csak növekszik, akárcsak a ventilátor zaja, mert az próbálja kompenzálni a történéseket, természetesen sikertelenül.

Nagy eséllyel nem vagy egy szét és összeszerelő művész, ezért a legjobb, ha felkeresel ilyenkor egy asus szakszervizt, és rájuk bízod a laptopod átvizsgálását. Persze nem csak ez lehet a probléma forrása, ezért is fontos, hogy szakemberekre bízd a dolgot. Ugyanis lehet, hogy a procid és a hőcsövek között kiszáradt a hőelvezető ragasztó, paszta, amit pótolni kell, és simán lehet, hogy egészen eddig, amíg leírtam, nem is tudtad, hogy van olyan, hogy hővezető paszta. Látod még egy ok, hogy ne magad próbáld megjavítani a géped.

Asus szakszerviz

Maradjunk annál az esetnél, hogy Asus géped van, így az Asus szakszerviz garanciális javítás esetén is megfelelő választás, illetve abban az esetben is jó döntés, ha már nem érvényes a garanciád, mert jótállás ide vagy oda, a megfelelő helyen fogod leadni a gépedet.

A szakik amúgy azt ajánlják, hogy kb. kétévente érdemes kipucoltatni a laptopot, mert annyi idő alatt bőven olyan nagy létszámúra növekszik a porgyűlés, hogy a megfelelő működést fogja akadályozni. Hiszen hordozható számítógéped van, amit meg viszel ide-oda, meg onnan-ide, így csak még jobban ki van téve a pornak és a kosznak, ha városban laksz, akkor azért, ha pedig nem, akkor meg azért. Por nagyjából mindenhol van. Ha nagyon erőlködik a géped, akkor jusson eszedbe, hogy már olvastad a megoldást!