A nyár vége

By | augusztus 29, 2015

 

child-355176_640Mára azt hiszem, mindenki pihent már, túl van a nyaralásokon. Lassan az iskola is megkezdődik a fiataloknak, na persze ezt annyira ők már nem várják.

A nyaralás

Az emberek nagy többsége egész évben erre gyűjt. Persze minden nyaralás, attól függ, hogy ki mennyit tud egész évben félre tenni, és erre a pihenésre szánni. Sajnos nem mindenkinek sikerül az anyagi helyzete úgy, hogy havonta egy nagyobb összeget sikerüljön félre tennie, hiszen annyi kiadás van, hogy annak is örülnek kell, ha meg tudnak élni.

Persze nem kell mindenkinek külföldre utaznia, így nem is kell annyi pénzt félre tennie. Hiszen ha belföldön maradunk, mindjárt megspórolhatjuk a repülőgép árát, vagy mondjuk az utazási költségek nagy részét.

A tervezés

Azt gondolom a fő gond, hogy mindenkinek megfelelő úti célt találjunk. Persze mi felnőttek biztosan találunk olyat, ami nekünk megfelelne, de mondjuk a családosoknak már több szempontot is figyelembe kell vennie. Hogy mik ezek a szempontok? Ha gyerekekkel megyünk, már nem csak arra kell gondolni, ha megéhezünk, akkor csak gyorsan bekapunk valamit, és mondjuk sziklát mászni sem mehetünk el velük, így a programot is hozzájuk kell alakítani. Mi lehet, hogy vágyunk egy túrára, és felfedezni az ismeretlent, de mégsem mehetünk egy vagy több gyerekkel ugyan úgy, mintha ketten mennénk. Arról nem is beszélve, ahol esetleg kisbaba is van. Még egy egyszerű fürdés sem olyan, mintha csak ketten mennénk, hiszen mindenre figyelni kell.

Mit tartsunk szem előtt

Először is, hogy mindegy, hogy merre megyünk, de alap felszereltségű gyógyszerek biztosan legyenek nálunk. Gondolok itt egy fájdalomcsillapítóra, vagy egy lázcsillapítóra, vagy mondjuk egy hányásra, esetlegesen hasmenésre. Főleg azoknak kell arra figyelnie, akik külföldre mennek, mert nem tudni, hogy az ottani ételeket, italokat hogyan fogja bírni majd a szervezetünk.

 

Sok szempontot kell figyelembe venni, egy nyaralás megtervezésénél. Mindenképpen megfelelő mennyiségű pénz legyen nálunk, még arra az esetre is, ha valami történik, és szükségünk lenne rá. Ha pedig megvan a megfelelő helyszín, nincs is más teendőnk, mint a nyaralás során kipihenni az egész éves fáradalmakat, rohanást, és felkészülni a következő hónapokra.